• Metalldeler

Analyse av årsakene til forvrengning og deformasjon av sprøytestøpeprosessen

Analyse av årsakene til forvrengning og deformasjon av sprøytestøpeprosessen

Analyse av årsakene til forvrengning og deformasjon av sprøytestøpte produkter:

1. Form:

(1) Tykkelsen og kvaliteten på delene skal være jevn.
(2) Utformingen av kjølesystemet bør gjøre temperaturen på hver del av formhulrommet jevn, og hellesystemet bør gjøre materialstrømmen symmetrisk for å unngå vridning på grunn av forskjellige strømningsretninger og krympehastigheter, og passende tykkere løperne og mainstreams av delene som er vanskelig å forme.Road, prøv å eliminere tetthetsforskjellen, trykkforskjellen og temperaturforskjellen i hulrommet.
(3) Overgangssonen og hjørnene av tykkelsen på delen skal være jevne nok og ha god muggfrigjøring.Øk for eksempel frigjøringsmarginen for formen, forbedre poleringen av formoverflaten og opprettholde balansen i utstøtningssystemet.
(4) Bra eksos.
(5) Øk veggtykkelsen til delen eller øk retningen på anti-vridning, og styrk delens anti-vridningsevne ved å forsterke ribber.
(6) Styrken til materialet som brukes i formen er utilstrekkelig.

2. Plast aspekt:

Krystallinsk plast har større sjanse for deformering enn amorf plast.I tillegg kan krystallinsk plast bruke krystalliseringsprosessen for krystallinitet til å redusere med økningen av kjølehastigheten og krympingshastigheten for å korrigere forvrengningen.

3. Behandlingsaspekter:

(1) Injeksjonstrykket er for høyt, holdetiden er for lang, og smeltetemperaturen er for lav og hastigheten er for høy, noe som vil føre til at den indre spenningen øker og deformeres.
(2) Formtemperaturen er for høy og kjøletiden er for kort, noe som vil føre til at delen blir kastet ut på grunn av overoppheting under avformingen.
(3) Reduser skruhastigheten og mottrykket for å redusere tettheten samtidig som minimum fyllingsmengde holdes for å begrense genereringen av indre spenninger.
(4) Om nødvendig kan delene som er utsatt for vridning og deformasjon, mykformes eller løsnes og deretter returneres.


Innleggstid: 10. juni 2021