• Metalldeler

Vanlige metoder for metallbearbeiding

Vanlige metoder for metallbearbeiding

Det finnes mange typer metallbearbeiding.Her er metodene og prinsippene for metallbearbeiding som vanligvis brukes av oss.

1、Snu

Dreiing er maskinering av skjæring av metall på arbeidsstykket.Mens arbeidsstykket roterer, beveger verktøyet seg i en rett linje eller kurve i den halve overflaten.Dreining utføres vanligvis på dreiebenken for å behandle den indre og ytre sylindriske overflaten, endeflaten, den koniske overflaten, formingsoverflaten og gjengen til arbeidsstykket.Det finnes vertikale dreiebenker, horisontale dreiebenker eller vanlige dreiebenker som kan brukes til dreiing av metallbearbeiding.

2, Fresing

Fresing er prosessen med å kutte metall med roterende verktøy.Den behandler hovedsakelig spor og konturflater, og kan også behandle bueoverflater med to eller tre akser.Under arbeid roterer verktøyet (som hovedbevegelsen), arbeidsstykket beveger seg (som matebevegelsen), og arbeidsstykket kan også fikseres, men på dette tidspunktet må det roterende verktøyet også bevege seg (fullføre hovedbevegelsen og matebevegelsen samtidig).Det finnes vertikale fresemaskiner og horisontale fresemaskiner, og store portaljernmaskiner.

3, kjedelig

Baksiden er metoden for videre bearbeiding av smiing, støping eller boring av hull.Den brukes hovedsakelig til maskinering av hull med stor arbeidsstykkeform, stor diameter og høy presisjon.Den kjedelige metoden kan forbedre nøyaktigheten, redusere overflateruheten og bedre korrigere avbøyningen av den opprinnelige hullaksen.Det er horisontal kjedelig maskin og gulvtype kjedelig maskin.

4, Bolt

Kutteren klemmes fast på skjærebjelken ved den nedre delen av sylinderen til slissemaskinen, som kan strekke seg inn i hullet i arbeidsstykket for vertikal frem- og tilbakegående bevegelse.Nedover er arbeidsslaget og oppover er returslaget.Arbeidsstykket installert på bordet til sporemaskinen gjør intermitterende matebevegelse etter hver retur av sporverktøyet.For kilesporet til det indre hullet som ikke går gjennom hullet eller hindrer skulderen, er det den eneste bearbeidingsmetoden å sette inn flere nivåer.Slottemaskiner og maskineringssentre kan gjøre det.

""

5、 Sliping

Maskineringsmetoden for å kutte metall med slipeskive har nøyaktig presisjon og god finish.Den brukes hovedsakelig til etterbehandling etter varmebehandling for å gjøre den høy presisjon.Det er innvendig kvern, ekstern kvern, koordinatkvern, etc.

6, Boring

Boring er den grunnleggende metoden for å bruke bor til å behandle hull på solide arbeidsstykker.Den kan bearbeides i maskinverktøy, maskineringssentre, boremaskiner osv. De mest praktiske er bordboremaskiner, vertikale boremaskiner og radielle boremaskiner.

For eksempel maskinering av bilmetalldeler som f.eksoljerørmutter,skru,bremseledd, oljerørskjøt ogEN skiftenøkkel


Innleggstid: 27. mai 2022