• Metalldeler

Viktige prosesser som påvirker styrken til sprøytestøpte deler

Viktige prosesser som påvirker styrken til sprøytestøpte deler

Sprøytestøpemaskin (sprøytestøpemaskin eller sprøytestøpemaskin for kort) er hovedstøpeutstyret som gjør termoplastiske eller herdeplastiske materialer til plastprodukter av forskjellige former ved hjelp av plaststøpeformer.Sprøytestøping realiseres gjennom sprøytestøpemaskiner og støpeformer.

1

Her er noen sprøytestøpeprosesser som påvirker styrken til sprøytestøpte deler:

1. Økning av injeksjonstrykket kan forbedre strekkfastheten tilPP sprøytestøpte deler

PP-materiale er mer elastisk enn andre harde gummimaterialer, så tettheten til sprøytestøpte deler vil øke med trykkøkningen, noe som er relativt åpenbart.Når tettheten til plastdeler øker, vil strekkfastheten naturlig øke, og omvendt.

Men når tettheten økes til den maksimale verdien som PP selv kan nå, vil strekkstyrken ikke fortsette å øke hvis trykket økes, men vil øke den gjenværende indre spenningen til de sprøytestøpte delene, noe som gjør de sprøytestøpte delene sprø. , så det bør stoppes.

Andre materialer har lignende situasjoner, men den åpenbare graden vil være annerledes.

2. Mold varmeoverføring oljeinjeksjon kan forbedre styrken til Saigang deler og nylon deler

Nylon- og POM-materialer er krystallinsk plast.Formen injiseres med varm olje som transporteres av varmoljemaskinen, noe som kan redusere kjølehastigheten til de sprøytestøpte delene og forbedre krystalliniteten til plasten.På samme tid, på grunn av den langsomme avkjølingshastigheten, reduseres også den gjenværende indre spenningen til de sprøytestøpte delene.Derfor slagfasthet og strekkstyrke tilnylon og POM delerinjisert med varm olje vil motorens varmeoverføringsolje bli forbedret tilsvarende.

2

Det skal bemerkes at dimensjonene til nylon- og POM-deler støpt med varm olje transportert med varm oljemaskin er noe annerledes enn de som støpes med vanntransportert, og nylondelene kan være større.

3. Smeltehastigheten er for høy, selv om 180 ℃ brukes til sprøytestøping, vil limet være rått

Vanligvis injiseres 90 graders PVC-materialet ved 180 ℃, og temperaturen er nok, så problemet med rågummi oppstår vanligvis ikke.Det skyldes imidlertid ofte årsaker som ikke tiltrekker operatørens oppmerksomhet, eller å med vilje akselerere hastigheten på limsmeltingen for å få fart på produksjonen, slik at skruen trekker seg veldig raskt tilbake.For eksempel tar det bare to eller tre sekunder for skruen å trekke seg tilbake til mer enn halvparten av maksimal limmengde som smelter.Tiden for oppvarming og omrøring av PVC-materiale er alvorlig utilstrekkelig, noe som resulterer i problemet med ujevn limsmeltetemperatur og rågummiblanding. Styrken og seigheten til de sprøytestøpte delene vil bli ganske dårlig.

Derfor, nårinjeksjon av PVC-materialer, må du være forsiktig med å justere hastigheten på smeltelimet til mer enn 100 rpm.Hvis det må justeres veldig raskt, husk å øke materialtemperaturen med 5 til 10 ℃, eller øk mottrykket til smeltelimet for å samarbeide.Vær samtidig oppmerksom på å sjekke ofte om det er et problem med rågummi, ellers er det svært sannsynlig at det forårsaker betydelige tap.


Innleggstid: 11. november 2022